Чланови Удружења пензионисаних просветних радника посетили Крф

Чланови Удружења пензионисаних просветних радника, средином маја посетили су Крф.

На овом интересантном путовању, поред обиласка Јонског острва, просветари у пензији ишли су, како кажу, „стазама српских ратника“ и тако се, још једном, подсетили догађаја који су у националној историји оставили неизбрисив траг.

Четрдесет петоро пензионисаних просветних радника, средином маја кренули су пут Крфа.

„Стазама српских ратника“ ишли су по други пут, обилазећи значајна места везана за српску историју. Препуни утисака, кажу да ће им ово путовање заувек остати у сећању.

Чланови Удружења пензионисаних просветних радника кажу да сваког месеца путују на неко ново место.

Овог лета обилазиће градове, цркве и манастире у Србији. Од 2002. године до данас, стигли су, наглашавају, да обиђу читаву Европу.

У Удружењу пензионисаних просветних радника подсећају да је једна од њихових најбитнијих улога подизање нивоа опште културе, па тако, поред путовања, често организују књижевне вечери, негујући тако традицију дружења уз књигу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *