Cost акција за кардиопротекцију у Крагујевцу

Један од најзначајнијих међународних скупова из области медицине Cost акција за кардиопротекцију биће одржан средином фебруара у Крагујевцу.

На овом скупу еминентни светски стручњаци говориће о новим методама у превенцији и лечењу болести срца и крвних судова.

Након Беча, Лисабона и Даблина, у Србији ће бити одржан четврти међународни скуп из области кардиопротекције.

Преко 70 гостију и учесника из иностранства, говориће о новим методама у превенцији и лечењу болести срца и крвних судова.

Ово је први скуп такве врсте у нашој земљи, који ће, између осталог, створити мрежу истраживача и помоћи неким новим, младим научницима да потпуно бесплатно присуствују предавањима еминентних стручњака из ове области, за чија би излагања у иностранству издвојили велики новац.

Професор Јаковљевић је нагласио да је у протекла четири месеца, од како је на месту декана Медицинског факултета, било је много активности. По његовим речима, резултати рада су приметни како за студенте тако и за факултет.

Стручни скуп, који ће бити одржан у хотелу Шумарице од 13. до 15. фебруара, организују Владимир Јаковљевић и проф. др Драган Ђурић, као једини чланови Cost акције за кардиопротекцију из Србије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *