Црвени крст Крагујевац – помоћ свим члановима друштва

Секретару крагујевачког Црвеног крста, Невенки Богдановић, продужен је мандат на још четири године.

Прилику да настави са остврењем својих визија и реализацијом планова, Невенка Богдановић је добила захваљујући волонтерима из 51 подружнице Црвеног крста Крагујевац, који су је за ову функцију предложили Управном одбору Црвеног крста Србије.

Волонтери крагујевачког Црвеног крста указали су поверење досадашњем секретару Невенки Богдановић и предложили је за обнављање мандата на још четири године.

Преседник Управног одбора Црвеног крста Србије сагласио се са овим предлогом, а Невенка је добила прилику да оствари све активности које нису завршене у овој години, да несебично дели своје време и искуство стечено на терену као дугогодишњи волонтер ове хуманитарне организације и да у сарадњи са локалном самоуправом помаже најугроженијим породицама.  

Крагујевачки Црвени крст је за 146 година постојања, својим залагањем кроз све врсте помоћи социјално угроженим породицама, стекао значајан углед, како на локалном тако и на националном нивоу.

Доказ су и награде за најхуманију средину, које на адресу крагујевачког Црвеног крста пристижу већ седми пут заредом, јер је највећи проценат добровољних давалаца крви са територије Србије, управо из Крагујевца.

У наредном мандату ова организација залагаће се за поштовање свих начела Међународног покрета Црвеног крста и деловање према препорученој стратешкој орјентацији.

Црвени Крст Крагујевац и даље ће се залагати за несебичну помоћ свим члановима друштва који су у невољи, такође у плану је и појачана обука у пружању прве помоћи свим узрасним категоријама становништа.

Приоритет ће бити рад са старим и немоћним мештанима свих крагујевачких села, који ће кроз развој Саветовалишта за неформалне неговатеље добити негу какву заслужују.

У складу са могућностима радиће се и на тражењу нових извора финансирања и донатора, као и проширењу магацинског простора за опрему за деловање у катастрофама.  

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.