Да ли одустајати од тренинга у затвореном током пандемије?

Пандемија корона вируса узела је маха па је велики број људи одустао од тренинга или се окренуо тренинзима на отвореном.

Професионални вежбачи или ентузијасти који тренинг не могу да замисле без коришћења справа, као и власници теретана, морају да се придржавају одређених мера како би заштитили здравље.

Истраживали смо како се можете заштити од коронавируса у теретани, треба ли носити маске током тренинга и да ли одустајати од тренинга у затвореном током трајања пандемије.

Вежбачи и љубитељи теретана не одустају од тренинга, па тако и за време трајања епидемије вируса Ковид 19, бројни Крагујевчани одржавају форму на справама.

Од вежбача се очекује да буду одговорни према свом здрављу, али и да се придржавају хигијене, на тренинге долазе са чистом обућом, пешкирима као и да одржавају прописано растојање од других вежбача.

Власници теретана се труде да све кориснике упознају са основним мерама заштите, али и да својим вежбачима омогуће безбедан тренинг.

Иако мере Владе подразумевају обавезно коришћење заштитних маски у затвореном, у простору за вежбање где се одвијају тешки тренинзи, употреба маски додатно отежава вежбање.

У теретанама се труде да повећају растојање између вежбача, а на самим корисницима је да ли ће маску носити или не.

Надлежне установе предлажу да се теретане проветравају природним путем и да се избегава коришћење климе, док је на власницима теретана и вежбачима да одржавају форму на здрав и одговоран начин.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *