Да ли су Крагујевчани одустали од путовања овог лета?

Пожари у Грчкој и Турској букте данима, а тренутно је најкритичнија ситуација на Евији, одакле су српски туристи евакуисани.

У туристичким агенцијама кажу да пожари на отвореном нису утицали да се број уплата за летовање смањи и да путници нису одустали од путовања.

 Због великих пожара који су захватили Грчку и Турску многи туристи из Србије повукли су уплаћене аранжмане и одустали од путовања, највише због деце јер, како кажу, нису сигурне дестинације.

Међутим, у туристичким агенцијама у Крагујевцу тврде да нема случајева да путници отказују аранжмане, али да се интересовање туриста протеклих пар дана смањило.

Путници који су купили карте за превоз без аранжмана за воз или аутобус, могу их вратити само у одређеним ситуацијама, уз минимални новчани губитак, док је за авио саобраћај ситуација компликованија.

Да су се туристичке агенције понеле професионално у новонасталој ситуацији, показује чињеница да су многе од њих уложиле своја средства како би организовали локалне аутобусе и туристе вратили или изместили у другу регију Грчке и на тај начин им омогућили летовање у другим смештајним објектима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *