Да ли толеришеш насиље и зашто?

Како се насиље представља у нашој околини, како га препознати и на који начин може да се спречи, теме су предавања које је одржано на Факултету медицинских наука.

Студенти психологије, опште медицине и фармације удружили су се у борби против скривених облика насиља у друштву и на трибини под називом „Да ли толеришем насиље и зашто“ уз помоћ стручних сарадника психолога и психотеарпеута, говорили су о теми пред којом јавност затвара очи.

Студентска удружења Факултета медицинских наука у Крагујевцу организовала су трибину на којој се говорило о теми која није довољно заступљена у друштву и од које се углавном бежи.

„Да ли толеришем насиље и зашто“ питање је на које већина студената не зна одговор.

Иако су можда сведоци неке врсте насиља, често не преузимају одговорност да то и пријаве, јер већина младих не познаје облике насиља.

Стручњаци сматрају да се о насиљу не говори на прави начин.

Осим породичног и вршњачког насиља у великој мери насиље трпе и поједине мањинске групе.

Насиље се у Србији ретко пријављује од стране трећег лица.

Ту проблем представља такозвана дифузија одговорности, јер свако од нас мисли да ће препознато насиље можда пријавити неко трећи, а то се углавном не дешава.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *