„Дај педалу раку“ раном дијагностиком

У Крагујевцу је оджана традиционална манифестација „ Дај педалу раку“ која је посвећена пружању подршке женама оболелим од карцинома дојке, али и целокупној женској популацији да превентивним мамографским прегледима дођу до ране дијагностике.

Иако је у медицинској пракси заступљен све већи број иновативних лекова, још увек најбоља заштита од комликованих облика болести – рано откривање канцера, поручено је данас са манифестације.

Осми пут за редом, манифестација „ Дај педалу раку“ организује се у Крагујевцу уз подршку женског центра „ Милица“, министарства здравља, министарства омладине и спорта, Националног института за јавно здравље „ др Милан Јовановић Батут“, локалне самоуправе са циљем да се у месецу октобру који је означен као „Месец борбе против рака дојке“ скрене пажња на пресудни значај превентивних прегледа.

На платоу испред Градске управе, подршку акцији „ Дај педалу раку“ пружила су удружења, све градске здравствене установе, Црвени крст, као и бициклистички клуб „ Раднички“.

Као и сваке године, симболично је подигнута застава кампање „ Дај педалу раку“ која се и овог октобра одвија на националном нивоу.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.