Дан географских информационих система на ФИН-у

Међународно обележавање Дана географских информационих технологија, ове године организовано је на Факултету инжењерских наука.

У сарадњи са локалном самоуправом и ГИС удружењем Србије, овај факултет организовао је манифестацију, са циљем да представи свој образовни програм, пројекте на нивоу Града као и да јавност упозна са активностима Географског информационог система Србије.

Од 2013. године у Србији се, током новембра, обележава Дан географских информационих технологија, које представљају научни оквир за прикупљање, анализу и визуализацију географских података.

ГИС дан је у многобројним компанијама, на факултетима, школама и другим организацијама посвећен анализи, приказивању, подучавању, ширењу ентузијазма и инспирацији других, како да користе географске информационе технологије у свом послу, образују студенте и ученике или изврше мрежно окупљање заједнице.

Ове године, домаћин Међународног Дана географских информационих технологија је Факултет инжењерских наука у Крагујевцу.

Овом приликом, представљен је образовни програм Географског информационог система на факултету као и активности које спроводи ГИС удружење Србије а као посебно атрактиван и ГИС пројекат на нивоу Крагујевца, такозвани „Паметан град“.

Међународни дан Географских информационих технологија, предходних година, углавном су обележавале високошколске установе као што је Рударско-геолошки, Грађевински и Географски факултет у Београду, Електронски факултет у Нишу и Природно математички факултет у Новом Саду.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *