Дан града Крагујевца у присуству бројних званица

У присуству бројних државних званичника и делегација, у здању Старе скупштине, поводом Дана града одржана је свечана седница на којој су додељене годишње, Ђурђевданске награде у различитим областима, као и две Плакете Светог Ђорђа.

Између два Ђурђевдана почели су значајни пројекти за град Крагујевац, који је препознат као подручје у које се сливају инвестиције Владе Републике Србије. Тај тренд наставиће се и у овој години, рекао је у свом обраћању градоначелник Никола Дашић.

Свечаној седници присуствовали су представници Владе, амбасада, делегације градова пријатеља Крагујевца, Војске Србије, Шумадијског округа, верских заједница, правосуђа, градоначелник Новог Сада, народни посланици из Крагујевца, одборници и представници градских установа и предузећа.

Свечаностима које се организују у Крагујевцу поводом 6. маја Дана града, обележава се историјска одлука књаза Милоша, који је на Ђурђевдан 1818. године на скупштини народних првака у манастиру Враћевшница, одлучио да Крагујевац прогласи првом престоницом тек ослобођене Србије.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *