Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања

У Србији је око 850 компанија и 65 профила у систему дуалног образовања.

Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског управног округа, уз подршку Школске управе Крагујевац, у Средњој стручној школи, организовала је манифестацију Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања.

Циљ је да се крагујевачким ученицима завршних разреда основних школа представе предности дуалног образовања.

Основци из Крагујевца имали су могућност да сазнају све што их интересује о дуалном образовању, док су родитељи имали прилику да се упознају са свим бенефитима које нуди овај модел.

Своја искуства представили су ученици који су се школовали по дуалном моделу, али и компаније које су ђаке „училе кроз рад“.

У Крагујевцу се по дуалном моделу образују ученици одређених образовних профила у Средњој стручној школи, Првој техничкој школи и Трговинско-угоститељској школи “Тоза Драговић“.

Поред представника компанија које дуги низ година са великим успехом реализују дуални модел образовања, као и ученика који се школују по овом образовном принципу, промомоцији су присуствовали и представници образовних установа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *