Дан пешачења у Србији 12. септембар

Планинарски савез Србије сутра организује манифестацију „Дан пешачења“ која ће ове године бити реализована у складу актуелном ситуацијом.

Уместо масовног окупљања и одласка на пешачење, грађани ће моћи индивидуално и у мањим групама да се крећу уређеним и обележеним стазама у околини Крагујевца, градским улицама и шеталиштима.

Акцију у Крагујевцу реализују планинарска удружења „Гора“ и „Жежељ“.

Манифестација “Дан пешачења“, коју организује Планинарски савез Србије одржава се од 2014. године на територији целе Србије са намером да се укаже на значај овог вида рекреације и утицај умерене физичке активности на људско здравље.

Ове године акција ће бити реализована у складу са актуелном ситуацијом.

Позив да учествују у акцији је упућен свим грађанима, али неће бити масовног окупљања.

Манифестацију у Крагујевцу реализују чланови планинарских удружења „Гора“ и Жежељ“. Они ће пружати помоћ грађанима који се одлуче да прошетају стазама у околини Крагујевца.

Манифестација „Дан пешачења“ биће реализована у суботу 12. септембра од 9 до 18 часова.

Грађанима су на располагању добро позната шеталишта у граду и парковима, као и обележене и уређене стазе у околини Крагујевца.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.