Дан планете земље обележен еколошком акцијом у Шумарицама

Јавно комунално предузеће Шумадија у сарадњи са неколико удружења из Крагујевца организовало је на језеру у Шумарицама акцију чишћења поводом обележавања Дана планете Земље.

Циљ обележавања Дана планете Земље је да се становништву укаже на проблеме екосистема и загађење насељених места, али и уради нешто корисно тог дана како би се побољшао квалитет животне средине.

Због лошег времена 22. априла када се сваке године у целом свету обележава Дан планете Земље, акција чишћења језера и приобаља у Шумарицама организована је данас.

На омиљеном излетишту Крагујевчана окупили су се чланови Ронилачког клуба Крагујевац, Еколошког удружења Еко-мар, професори и ђаци Прве техничке школе, који су дали допринос овој акцији.

Пројекат ученика Прве техничке школе препознат је у Уједињеним нацијама и у Републици Србији као водећи када су у питању екологија и животна средина.

Јавно комунално предузеће Шумадија као друштвено одговорна фирма током године организује низ акција сличног типа.

Обала језера у Шумарицама је била је углавном чиста па је акценат стављен на едукативни део програма што је и најважније како би се код суграђана подигла свест о очувању бисера природе у нашем окружењу.

Град Крагујевац и СПД Раднички које управља овим излетиштем се труде да из године у годину језеро у Шумарицама буде чисто како би суграђани проводили слободно време у пријатном окружењу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *