Дан Сектора за ванредне ситуације у Крагујевцу

Тактичко–техничким збором, приказом возила и опреме, испред зграде Ватрогасног дома у Крагујевцу, обележен је Дан Сектора за ванредне ситуације, а сечењем славског колача и слава ватрогасаца-спасилаца.

На територији Србије, у 27 организационих јединица, обележен је Дан Сектора за ванредне ситуације.

Управа у Крагујевцу представила је само део своје опреме и возила испред Ватрогасног дома.

Пролазници и малишани из крагујевачких вртића и школа имали су прилику да се конкретније упознају са радом Сектора за ванредне ситуације у Крагујевцу и да прошетају кроз просторије Ватрогасног дома у којима бораве храбри ватрогасци.

Обележена је и слава свих ватрогасаца-спасилаца сечењем славског колача, у присуству градоначелника Николе Дашића и представника јавних предузећа и установа којима су уручене захвалнице за несебичну помоћ током кризних ситуација.

Од свог оснивања, Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу никада није била боље опремљена, него што је то сада случај.
Механички и технички, крагујевачки ватрогасци спремни су да делују у свим ванредим ситуацијама, захваљујући Министарству унутрашњих послова.

У последње две године одобрен је пријем великог броја ватрогасаца. Управа у Крагуејвцу доделила је уговоре на неодређено време за 12–оро запослених.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.