Дан школе „Милоје Симовић“ у Драгобраћи

Основна школа „Милоје Симовић“ у Драгобраћи обележила је 98 година постојања.

У последњих годину дана, под покровитељством локалне самоуправе која је издвојила 3 милона динара, у школи су изведени значајни радови.

Захваљујући италијанској невладиној организацији под називом „Не бомбе, већ бомбоне“, која је донирала око милон динара, изведени су додатни грађевински радови.

Пригодним програмом који су припремили ученици Основне школе „Милоје Симовић“, обележен је дан ове образовне установе. Најбољи ђаци и запослени награђени су за постигнуте резултате.

Школу похађа 335 ученика, а осим објекта на матичној локацији, постоје и два издвојена одељења у Дреновцу и Голочелу.

У последњих годину дана из градске касе издвојено је три милона динара за реконструкцију школских тоалета, а у току је реновирање старе школске зграде и изградња нове фискултурне сале.

Данашња свечаност била је прилика да се награде и помоћни радници школе. Они су дали изузетан допринос, јер су и ван радног времена без новчане накнаде, волонтерски помагали да се грађевински радови што пре заврше.

Ученици који су постигли добре резултате на школским такмичењима награђени су књигама.

Планови руководства школа су велики. Ускоро ће у издвојеном одељењу у Дреновцу бити уведено парно грејање, чиме ће бити побошани услови и за рад и учење.

Ипак, највећу инвестицију вредну више од 5 милиона динара представља замена школске столарије.

Фискултурна сала у старој школској згради, у којој ће бити адапритане и две учионице, биће завршена наредне године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *