Дан спорта и хуманости у Крагујевцу

Испред Скупштине града у Крагујевцу, по 33 пут организоване су “Трке за срећније детињство”.

Ова акција Црвеног крста обележила је детињство великог броја Крагујевчана а њен циљ је све ове године помоћ деци Крагујевца.

Овом приликом учествовсо је велики број предшколаца, основаца и средњошколаца.

За старију популацију организован је и шести полумаратон.

Поред трке, организатори су за сву децу Крагујевца припремили бројне забавне и корисне садржаје.

Тридесет трећа хуманитарна акција “Трке за срећније детињство” и даље се организује са истим циљем а то је да се прикупљањем средстава од донатора и продајом учесничких бројева, чија је цена и ове године била симболична – 50 динара, прикупе средства за помоћ деци из угрожених категорија становништва. 12.574 учесничких бројева, преузето је ове године.

Поред многобројних донатора и сарадника, реализацију акције, финансијски је подржала и Скупштина града у Крагујевцу.

Велики број Крагујевчана присуствовао је овом спортском дану, неки су били учесници а неки, да би се присетили свог детињства.

Средства која су прикупљена ове године биће утрошена за набавку лекова, помагала и пелена, за превоз хронично и тешко оболеле деце до здравствених установа, плаћање екскурзија, набавку књига, школског прибора, гардеробе и хигијенских средстава за децу и младе из сиромашних породица, слање и опремање деце за боравак на мору и планини као и за реализацију здравствено-васпитних програма са децом из маргинализованих група.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *