Дани Израела у Крагујевцу

Другу годину за редом у Крагујевцу се одржава манифестација „Дани Израела у Крагујевцу“.

Дводневна манифестација отворена је на тргу код Крста, где је одржана промоција туристичке туре „Јеврејско наслеђе Крагујевца“.

Окупљеним посетиоцима обратила се амбасадорка Израела Алоне Фишер Кам.

Програм је настављен заједничким наступима овдашњих средњошколаца, а припремљен је и традиционални израелски специјалитет фалафел.

У оквиру манифестације Дани Израела, поред Хавер Србија радионице за младе, Градска туристичка организација је промовисала нову туристичку туру „Јеврејско наслеђе Крагујевца“.

Обраћајући се присутнима амбасадорка Израела Алоне Фишер Кам истакла је да је жеља представника Израела у Србији да други осете њихову храну, чују музику, игру и све оно што је карактеристично за јеврејско наслеђе.

Везе Срба и Јевреја су дуге и нераскидиве. Колико је јеврејска заједница била значајна за развој Крагујевца говори и податак да је још од Кнеза Милоша, уживала најшира грађанска права.

Уз учешће ученика Средње угоститељске школе, крагујевчани су код Крста могли да дегустирају и израелски специјалитет фалафел.

Могли да чују и виде представнике Крагујевца на манифестацији Србија у ритму Европе и чланице плесног студија Долс.

Такмичење ће се одржати 22 јуна у Врњачкој бањи уз директан пренос на Првој телевизији.

Наши представници наступаће под редним бројем 6 а поруке се могу слати на број 1557.

Другог дана манифестације Дани Израела у Крагујевцу, 12. јуна у 18 часова у сарадњи са амбасадом Израела у Галерији Народне библиотеке Вук Караџић, Џени Седов заменица амбасадорке одржаће предавање о израелској књижевности, а у Дому омладине биће отворена ревија Израелског филма.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *