Дани крагујевачке књиге у Народној библиотеци и наредне недеље

Због актуелних епидемијских мера ове године Дани крагујевачке књиге, девети по реду, организовани су онлајн, а сви одржани програми постављени су на јутјуб канал ове установе културе.

Сваког уторка и четвртка одржавају се програми различитих жанрова, а многи од њих већ су имали велики број прегледа.

До краја манифестације која у завршницу улази наредне недеље, планирано је представљање крагујевачких књижевних часописа и портала, а у четвтвртак, 25. фебруара ће у 14 часова бити изведена позоришна представа СКЦ-а  „Тотови“, чиме ће манифестација и званично бити затворена. 

Крагујевачка Народна библиотека „Вук Караџић“ потрудила се да у веома тешким околностима организује традиционалну манифестацију Дани крагујевачке књиге која је ове године  реализована у дигиталном облику.

Програми различитих књижевних жанрова организовани су у сарадњи са бројним установама, а најбољи аутори су награђени.

За најбољу књигу у 2020. години проглашена је књига ,“Законик цара Стефана Душана“,  аутора Ђорђа Бубала у издању Младинске књиге, а повеља коју додељује библиотека „Вук Караџић“ додељена је илустратору  Болету Милорадовићу.

У рубрици „Завичајни стваралац“  представила се Јана Алексић, Економски факултет представио је  Монографију поводом поводом 60 година од оснивања, Факултет инжењерских наука је такође представио монографију поводом  јубиларних 60 година постојања , а ПМФ делатности Ботаничке баште.

Наредне недеље манифестација  Дани крагујевачке књиге улази у завршницу.

У уторак 23. фебруара представиће се крагујевачки књижевни часописи и портали, а у четвртак  25. фебруара када се манифестација и затвара, биће представљен портрет крагујевачког карикатуристе Миливоја Обреновића Лије који је недавно преминуо и изведена позоришна представа „Тотови“ СКЦ-а.  

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.