„Дани правника“

У скупштини града у Крагујевцу, организован је пријем за студенте Правних факултета из Србије и са простора бивше Југославије.

Ова традиционална манифестација, под називом „Дани правника“, у организацији Правног факултета у Крагујевцу, од великог је значаја, како за наш град тако и за остале градове у Србији и на просторима бивше Југославије.

Студенте права пристигле из Скопља, Загреба, Осијека, Сарајева, Мостара, Београда, Новог Сада, Ниша, и Косовске Митровице повезује не само изучавање исте друштвене науке, већ и то што су сви рођени после распада СФРЈ.

У време бивше заједничке државе, исти правосудни ситстем важио је на подручју целе земље. Данас, свако од ових младих људи учи о позитивном законодавству, сада самосталних држава.

Манифестација „Дани правника“ традиционално се одржава у Крагујевцу. Циљ је Међународна сарадња будућих правника, али и непосредно упознавање са културно историјском баштином Шумадије.

Кроз три дана, колико траје боравак младих студента из региона у Крагујевцу, сазнаће да је овај град био прва престоница модерне Србије, осетиће атмосферу у овдашњим кафићима, што је најважније упознаће људе.

Неће изостати ни упоређивање градива за студије права у свакој од земаља некадашње Југославије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

One thought on “„Дани правника“”

  1. Bilo bi bolje da su im organizovali prijem u Sudu u Smederevu da u realnom vremenu osete pravni život, jer bi im prored teorijskih znanja „vrli“ profesori preneli i konkretna iskustva kako efektno izbeći to isto pravo, odnosno izvrgnuti ga ruglu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *