Дашић демантовао јучерашње наводе представника коалиције Уједињени против насиља у Крагујевцу

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Дашић, демантовао је јучерашње наводе представника коалиције Уједињени против насиља у Крагујевцу, а који су објављени у медијима.

„Потпуно сам затечен низом неистина изнетих од стране коалиције „Уједињени против насиља“ у граду на Лепеници познатије као Уједињена крагујевачка опозиција. Кампању у Крагујевцу почела је са места са којим се, као Крагујевчани пре свега, веома поносимо. То место управо доказује да се у Крагујевцу ради и гради. На први поглед рекло би се да централни градски трг Војводе Радомира путника коментаришу нека нова лица, са новим идејама, кад оно – гле чуда, носиоци “УКОП” листе. А на листи предњачи бивши градоначелник са 14 година неприкосновене владавине. 14 година у којима је, а сви Крагујевчани добро то знају, дебело укопао Крагујевац, као и његов дугогодишњи сарадник и градски функционер, данас Ђиласова продужена рука у Крагујевцу, недовољно умивена да буде прва на листи, али спремна да стане иза бившег градоначилника кога је већ једном уклонила са власти. Остаје да се запита човек да ли је 14 година било мало да се направи један подземни пролаз или се о томе није ни размишљало имајући у виду реално слабу искоришћеност сличних подземних пролаза у великим градовима. До јуче је по њима била спорна и неизвесна Градска тржница, а данас када су и сами свесни да ће отварање пијаце бити почетком наредног месеца, покушавају да то у потпуности обезвреде. Разумем – хроничан недостатак визије и програма води бесциљном чепркању по прашини и тражењу длаке у јајету свему лепом што се дешава у овом нашем граду. Свесни терета који носимо као Српска напредна странка, залагања и труда који улажемо не би ли наш град мењао изглед и сврстао се у ред најуређенијих градова, позивамо вас господо из опозиције да своју кампању завршите на истом месту где сте је и започели. Ту баш, на централном градском тргу достојном имена јунака Војводе Радомира Путника. Успут, пробајте да кампању заснивате на чињеницама, не на трачевима. Ја немам информацију да председник Вучић долази да отвори градску пијацу, нити сматрам да је то реално. Не зато што неће већ зато што би у том случају поред стотина капиталних инвестиција у Србији, нових фабрика, аутопутева, болница, железничких пруга, морао да обиђе и стотине тргова, школа, обданишта или нових тржница. То није извесно, али је извесно да ће у Крагујевцу отворити још много великих пројеката попут новог стадиона Чика Дача, Северне обилазнице, реконструкције Клиничког центра, брзе саобраћајнице ка Тополи или брзе Саобраћајнице ка Чачку. Баш као што је већ отворио (или омогућио отварање) Дата центра, Палате правде, 970 станова за припаднике снага безбедности, новог гасног постројења у Енергетици, низа нових фабрика и институција. То су чињенице“, стоји у Дашићевом саопштењу.

Члан председништва СНС Никола Дашић је поручио лидеру ССП-а да је „погрешну перјаницу за листу у Крагујевцу одабрао“ и да је боље да је то био председник градског одбора ССП-а кога се, како тврди, „нико не сећа из периода док је био већник за привреду“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *