Дашић посетио Дестилерију Чолић

У оквиру редовних посета крагујевачких привредника, градоначелник Крагујевца Никола Дашић је са сарадницима обишао Дестилерију Чолић у Кутлову, породичну фирму која се бави производњом квалитетних воћних ракијa.

Спојем традиције и модерне технологије Дестилерија Чолић настоји да очува и унапреди стару српску традицију производње квалитетних воћних ракија.

Њихов бренд је Достојна ракија која осликава жељу да истрајним радом на постизању и очувању квалитета буду достојни наследници и чувари традиције предака.

Применом савремених технолошких достигнућа дестилерија чува квалитет воћа који претаче у своје производе од шљиве, крушке, јабуке, дуње и меда и пласира их на разна тржишта.

Кроз разговор са власником градоначелник Крагујевца се упознао са условима пословања дестилерије, али је желео и да сазна на који начин локална самоуправа може да помогне њихов даљи развој.

Дашић је истакао да гајење воћа и винове лозе и њихових производа чине окосницу пољопривредне производње овог дела Србије.

Због тога је град у оквиру аграрног буџета обезбедио подстицајна средства за набавку и садњу квалитетних садница.  

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *