Дашић: Приоритет је опремање нове индустријске зоне

Модернизација система даљинског грејања, према оцени градоначелника Николе Дашића, најзначајнији је пројекат реализован у Крагујевцу у претходној години уз помоћ државе.

Изградњом Палате правде Крагујевац је постао регионални центар правосуђа, а захваљујући напорима Владе Србије настављени су радови на Центрима изврсности, који су од посебног значаја за научну заједницу не само на националном, већ и на регионалном нивоу, нагласио је Дашић.

Град Крагујевац у овој години наставља са реализацијом започетих, али и нових пројеката. Међу њима је и Северна обилазница, чија се изградња очекује на пролеће.

Овај пројекат је важан не само због измештања теретног саобраћаја из центра града, већ и због нове индустријске зоне која ће бити формирана дуж ове саобраћајнице.

Долазак нових инвеститора допринеће постојећем тренду смањења стопе незапослености у Крагујевцу, осносно увећању прихода по основу пореза на зараде.

У овој години очекује се наставак изградње канализационе мреже у оквиру “Чисте Србије“ и почетак друге фазе пројекта модернизације система даљинског грејања, којом је предвиђена санација пепелишта на матичној локацији “Енергетике“.

У најави је и реконструкција Универзитетског клиничког центра која се убрзано припрема и пројектује.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *