Дашић: Власт се не осваја на улици него на изборима

„Власт се не осваја на улици него на изборима“, изјавио је градоначелник Никола Дашић поводом блокаде Крагујевца због одржавања протеста „Србија против насиља“.

„Да бисте победили на изборима, чију регуларност у Србији прате посматрачи свих учесника изборног процеса, потребно је да убедите бираче у ваш програм и вашу намеру да ћете тај програм испунити. То је једини начин“, рекао је Дашић.

Потпуно ми је нејасно да се блокирају саобраћајнице и да се малтретира обичан народ. Мени је то сулуда ствар. У политици сам поприлично дуго, никада се тиме не бих бавио. Мислим да на тај начин изазивају револт према себи самима. С друге стране, да се разумемо, у свим демократским друштвима врло је једноставно освојити власт, само треба победити на изборима и својим програмом убедити грађане, односно бираче, да верују да ћете тај програм испунити. Ако то не урадите, ви можете да радите шта хоћете. Заиста се не осваја власт тако што ћете да изађете на улицу, можете да лупате у буриће, можете да радите било шта, то није начин. У демократском друштву, постоје изборна места. Иначе, код нас у Србији, да будемо јасни, све странке, сви учесници избора имају своје посматраче, своје учеснике у изборном процесу, многе стране организације имају своје посматраче, тако да било каква прича о томе да су избори овакви или онакви не пије воду, јер би у супротном све било забележено. Имамо регуларне изборе, на изборима господо узмите па освојите гласове за вашу политику а тамбурање по улицама стварно озбиљни смо људи да се тиме бавимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *