Давање крви је безбедан процес

У Заводу за трансфузију Клиничког центра Крагујевац има довољно залиха крви свих група и ниједна није у дефициту.

Представници Градске организације Црвеног крста апелују на грађане, да без обзира на тренутну епидемиолошку ситуацију са вирусом корона, покажу хуманост и дођу да дају крв.

Добровољни даваоци драгоцену течност могу дати сваког радног дана од 7 и 30 до 13 и 30 у Заводу за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра.

Подаци потврђују да су летњи месеци период у години када се бележи већи број саобраћајних несрећа, изненадних операција, или компликованих порођаја.

Крв је потребна у сваком тренутку, поготову у непредвиђеним ситуацијама.

У Заводу за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац тренутно има довољних количина драгоцене течности свих крвних група.

Свих крвних група тренутно има довољно, али се ситуација често мења.

Због епидемиолошке ситуације изазване Ковидом 19, многи добровољни даваоци месецима нису дали крв.

За неодлучне или оне који се боје, наглашавају да је и у овој ситуацији давање крви безбедан процес, тако да Крагујевчани не би требало да одустају од намере да немоме помогну.

Иначе, у крагујевачком Заводу за трансфузију крви, уведене су додатне епидемиолошке мере, а спроводи се и појачана контрола.

У градској организацији Црвеног крста апелују на све грађане, а посебно младе који се здравствено добро осећају, да дају крв. То могу да учине, сваког радног дана у Заводу за трансфузију крви Крагујевац.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *