Дебата у Крагујевцу поводом измена и допуна Закона о младима

Радно ангажовање младих, њихов положај у друштву, здравље и безбедност, формално и неформално образовање

– теме су које су у фокусу младих, оцењено је на дебати која је поводом израде нацрта измена и допуна Закона о младима и ревизије Националне стратегије за младе у периоду од 2015. до 2025. године одржана у Крагујевцу.

Млади су садашњост и будућност друштва, ресурс иновација и покретачка снага, чуло се на дебати, али је и указано да је неопходно континуирано и систематско улагање у младе и успостављање партнерског односа омладине и државе.

Град Крагујевац настоји да обезбеди услове који ће омогућити младима да у потпуности развију своје потенцијале, активно учествују у друштву и лакше дођу до посла.

Национална стратегије за младе, као и измене Закона о младима утрђују основне принципе, правце и очекиване резултате деловања у свим сферама интересовања младих.

Округли сто, подржан је од Министарства омладине и спорта у сарадњи са Националном асоцијацијом Канцеларије за младе.

Постојећи закон је на снази од 2012. године. Добро је прихваћен и спроведен, па је неопходно иземнити само одређене чланове.

Са друге стране, Стратегија представља „гаранцију“ омладини, али и држави, да ће заједнички деловати на реализацији циљева.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.