Деца треба да носе маске, али не све време боравка у школи

По упутству републичког Кризног штаба, деца би маске у школи требало да носе непрекидно, јер су тада најбезбеднија, јер је могућност зараже сведена на минимум.

Струка оставља огућност да, дете када је у својој клупи и не говори, маску може да одложи.

Педијатри наглашавају да, уколико дете има здравствени проблем и није умогућности да носи маску, то треба да нагласе учитељу или наставнику и заједно, у договору са родитељима, одлуче шта је најбоље за дете.

Једна од превентивних мера заштите, а да би се ризик могуће заразе корона вирусом међу ученичком популацијом свео на најмању могућу меру, је да сваки ђак током наставе у школи носи заштитну маску.

Из Школске управе у Крагујевцу наглашавају, да деца треба да носе маске, али да неће морати све време док бораве у школи.

Родитељи чија деца из различитих оправданих здравствених разлога не могу да носе маску треба да, по препоруци педијатра, у договору са учитељима или наставницима пронађу најбоље решење за дете.

Уколико дете има температуру или ресираторне проблеме, не треба да долази у школу. Када улази у школу ђаци треба да носе маске, а пре него што уђу у учионицу оперу руке.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *