Деци из Удружења „Свети Василије Велики“ стигли пакетићи из Москве

Чланови Руског мото-клуба „Ноћни вукови“ посетили су децу са посебним потребама из Удружења „Свети Василије Велики“ у Маршићу и том приликом им уручили пакетиће који су дар града Москве, поводом хришћанског празника Сретења и Дана Државности Србије.

Захваљујући граду Москви, Федерацији Мототуризма и Удружења сународника и пријатеља Русије „Мир“ из Крагујевца, чланови Руског мото-клуба „Ноћни вукови“ обрадовали су пригодним поклонима групу деце и младих са посебним потребама из Удружења „Свети Василије Велики“ у Маршићу.

Дневни боравак за децу са сметњама у развоју већ годинама успешно функционише при храму Светог Василија Великог у Маршићу.

Са радом је почео захваљујући сарадњи са Школом за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ и пружа услугу бесплатног дневног боравка.

Са децом свакодневно ради петоро стручних радника. Реч је о дефектолозима, педагозима и психолозима.

Руски мото-клуб „Ноћни вукови“ броји хиљаде чланова широм земаља истока, а добар број њих постоји у Србији.

Поред редовних активности, клуб организује бројне хуманитарне догађаје, а чланови себе представљају као велике православце и патриоте.

Један од чланова овог клуба је и председник Русије, Владимир Путин.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Деци из Удружења „Свети Василије Велики“ стигли пакетићи из Москве”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *