Дечија соба не би смела да буде без књига

Име Уроша Петровића је синоним за најпре квалитетну, а потом и корисну књижевност за децу и младе, мада његове књиге читају и одрасли.

Овај становник Србије са највишим коефицијентом интелигенције у земљи се залаже да књига буде на свакој дечијој полици, јер се знањем све мења на боље.

Поводм Светског дана детета, за Радио-телевизију Крагујевац каже да „упорност и неодустајање током детињства наговештава садржајан и успешан живот у будућности“, а родитељима проучује да су „све што ураде уместо свог детета, урадили против њега“.

Вештине и врлине стечене у детињству су доживотне, као и трауме и мане.

Период одрастања је убедљиво најважније парче живота, и једино које утиче на све остале делове, односно на целину. Зато је изузетно важно стварати стимулативно окружење за дете, а дечија соба не би смела да буде без књиге.

Својим делима, Урош Петровић је „померио“ границе у савременој српској књижевности за децу и младе.

Написао је 20 књига за децу и за њих добио велики број признања и награда.

Захваљујући тесту интелигенције који је решио са најбољим резултатом неформално је постао и најпаметнији Србин.

Коаутор је програма „НТЦ систем учења“ који подстиче развој функционалног занња.

Неколико година је био председник Менсе у Србији.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *