Дечја креативна раскршћа отворила Крагујевачко културно лето 2022

Фестивалом музичког, драмског и ликовног стваралаштва основних школа – Дечја креативна раскршћа, у башти Дома омладине, отворена је манифестација „Крагујевачко културно лето 2022“.

Ученици крагујевачких школа имали су прилику да представе публици све оно креативно што су током године спремали са својим наставницима.

Други по реду Фестивал Дечја креативна раскршћа окупио је ученике из основних школа из Крагујевца и околине.

Ђаци су у башти Дома омладине изводили разне уметничке тачке и тако представили школу из које долазе као и све оно што су током године стварали кроз креативне радионице.

Уз програм, који је оцењивао стручни и дечји жири, посетиоци и учесници фестивала су имали прилику да прате радионице креативне математике, квилинга, цртања и сликања.

Поред забавно-едукативног карактера, сусрет ученика основних школа имао је и свој хуманитарни део.

Учесници и посетиоци Фестивала Дечја креативна раскршћа могли су дају добровољни прилог који је намењен за лечење болесне деце.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.