Делегација Крагујевца на Симфонији лала у побратимском Питештију

У побратимском граду Питештију у Румунији, у петак је 46. пут одржана „Симфонија лала“, традиционални фестивал цвећа који окупља бројне излагаче и посетиоце из земље и иностранства.

Овој манифестацији је присуствовала и делегација Града Крагујевца, коју су чинили заменик председника Скупштине града, Зоран Младеновић, члан Градског већа за образовање, Душан Алексић и директор Шумадија сајма, Александар Штајн.

На свечаном отварању Симфоније присутне је у име Града Крагујевца поздравио заменик председника Скупштине града, Зоран Младеновић, који је том приликом истакао традиционално добре и пријатељске односе наше две државе и наша два града и захвалио на указаној части да са својим колегама присуствује једној од најлепших манифестација у овом делу Европе, у граду са којим Крагујевац већ дуго негује побратимске односе.

Кроз институцију братских градова реализовали смо многе заједничке пројекте који су оснажили нашу међусобну подршку и заједнички напредак.

Сигуран сам да ћемо наставити да продубљујемо наше односе у области економије, културе, уметности и образовања, а наше намере и циљеве пренети на млађе генерације, поручио је Младеновић.

Представници два града овом приликом су разговарали о могућностима за стварање нових видова сарадње, при чему је члан Градског већа за образовање, Душан Алексић, предложио повезивање Универзитета, али и видове даље већ постојеће сарадње на нивоу средњих и основних школа, док је Александар Штајн као директор Шумадија сајма позвао представнике Питештија да посете предстојећи Сајам Хортикултуре, као и остале сајамске манифестације у Крагујевцу.

Пријатеље из Питештија наш град ће угостити већ 6. маја, поводом обележавања Дана града Крагујевца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *