Десетоминутни аплауз на премијери представе „Одумирање“

Десетоминутним аплаузом поздрављен је ансамбл Књажевско српског театра, односно представе „Одумирање“, према тексту Душана Спасојевића и у режији Егона Савина, која је синоћ премијерно изведена.

Прва реприза биће одиграна у суботу, 30. марта, а потом представа постаје део редовног репертоара најстаријег позоришта у Србији.

Након Атељеа 212 и Црногорског народног позоришта, „Одумирање „ под сводом Књажевско-српског театра, на сцену изнова поставља Егон Савин, редитељ са којим је Одумирање добило не само свој сценски живот већ свој најдубљи и најпунији израз.

Позоришна јавност „ Одумирање“ препознаје као причу о пропадању породице унутар руралне средине.Убојита, језгровита, писана крајње редуковано, драма узнемирује али и надахњује, не изричући пресуду већ тражећи емпатију и разумевање за свет људи о којима говори. И ту је њеној моћи и немоћи крај.

У представи „ Одумирање“ гледамо Марину Перић Стојановић, Александра Петковића,Јасмину Димитријевић, Надежду Јаковљевић Миодраг Пејковића.
Сценографија је поверена Весни Поповић, костимографију је радила Јелена Стокућа. Музику за представу одабрао је редитељ Егон Савин.

Драма Душана Спасојевића „ Одумирање“ добила је награду за најбољи текст на Јоакимфесту 2007. године, коју је приказао Атеље 212 у режији Егона Савина. Има и филмску верзију.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *