Деск креативна Европа организовао инфо дан у Крагујевцу

Деск креативна Европа Србије, у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, организовао је инфо дан на коме је представницима крагујевачких установа и организација представљен конкурс „Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана“.

У циљу адекватног информисања локалне кулктурне јавности о програму и конкурсној процедури, односно како и на који начин најлакше обезбедити финансијску подршку у оквиру програма, организован је Инфо дан на коме је представљен актуелни конкурс под називом „Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана”.

Презентација је била намењена представницима, руководиоцима и запосленима у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, културним центрима и другим установама културе и организацијама цивилног друштва.

Говорило се и о приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

Такође, ово је била и прилика да се разговара о пројектним идејама установа и организација из Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *