Дежурне службе за празнике

У складу са Законом о државним и другим празницима, 1. и 2. јануар 2018. године биће нерадни дани. 

Због тога већина установа и институција неће радити, док ће у појединима бити организована дежурства.

Крагујевчани ће уредно бити снабдевени основним животним намирницама, водом, струјом и топлотном енергијом.

Служба опште медицине у Здравственој станици број 4 радиће 1. и 2. јануара од 7 до 19 часова.

У амбуланти у Страгарима дежурство је организовано од 7 до 12 часова, док ће од поднева до 14 сати и 20 минута дежурне екипе радити на терену.

Централни пункт Службе за здравствену заштиту деце 1. и 2. јануара радиће од 7 до 19 сати, а у истом термину организовано је дежурство и у Служби за здравствену заштиту предшколске деце у Клиничком центру.

Служба кућног лечења у Здравственој станици број 2, 1. и 2. јануара дежураће од 7 до 19 часова, а Служба поливалентне патронаже од 7 до 14 сати и 20 минута. Телефонско саветовалиште “Деца Србије” радиће од 7 до 19 часова.

Током празника биће организована дежурства и у крагујевачким апотекама, а једино ће Апотека Бубањ радити уобичајено 24 сата.

Дежурне апотеке 1. јануара су “1. мај”, “29. новембар” и “Шумадија”, а биће отворене од 8 до 17 часова.

У уторак, 2. јануара, апотеке “1. мај”, “29. новембар” и “Шумадија” радиће од 8 до 20 часова, а “Авала” и “Станово” од 8 до 13 часова.

Крагујевчани ће током празника бити уредно снабдевени водом и електричном енергијом, а планираних искључења неће бити. За евентуалне кварове на мрежи дежураће посебне теренске екипе.

Из Енергетике поручују да ће радијатори бити топли и у новогодишњој ноћи и додају да на залихама има довољно енергената.

Аутобуси јавног градског и приградског превоза за време празника саобраћаће по измењеном реду вожње. Првог дана 2018. године неће бити јавног превоза, док ће 2. јануара аутобуси саобраћати по реду вожње за недељу и државни празник. У периоду од 3. до 8. јануара возила у приградском превозу саобраћаће по реду вожње за ђачки распуст. Месечне маркице из децембра важиће до 4. јануара.

Паркирање ће бити бесплатно 1. и 2. јануара, јер Јавно-комунално предузеће “Паркинг сервис” тих дана неће радити.У договору са комуналном инспекцијом и саобраћајном полицијом радиће само “паук служба”.

Због новогодишњих празника неће радити ни поште у Крагујевцу, а дежурство ће 2. јануара бити организовано у поштама у Шопинг центру “Крагујевац Плаза” од 10 до 20 часова и у “Рода центру” од 8 до 20 сати.

Радно време трговинских објеката у Крагујевцу прилагођено је празницима. За већину продавница 1. јануар је нерадни дан, док ће дан касније поштовати редовно радно време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *