Дежурства за новогодишње празнике

Законом о државним празницима, 1., 2. и 3. јануар 2022. године су нерадни дани.

Већина јавних предузећа, установа, институција и организација неће радити током новогодишњих празника, или ће организовати дежурства.

У оквиру Службе опште медицине Дома здравља, дежураће Здравствена станица број 4, у улици Светозара Марковића и то у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара од 8 до 18, а у понедељак, 3. јануара од 7 до 20 часова. Здравствена амбуланта у Страгарима ради од 7 до 12 часова, док ће здравствени радници од 12 до 14 часова бити на терену. За школску децу, дежурство ће бити организовано у централном пункту у улици Светозара Марковића број 23, у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара од 8 до 18 часова и у понедељак, 3. јануара од 7 до 20 часова, а у истим треминима дежурство је планирано и у централном пункту у кругу Универзитетског клиничког центра, у Змај Јовиној улици за предшколску децу. Служба кућног лечења ради у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара од 8 до 18 часова и у понедељак, 3. јануара од 7 до 20 часова у Здравственој станици број 2, у Ратинчевој улици. Служба поливалентне патронаже дежура у понедељак, 3. јануара од 7 до 20 часова. Телефонско саветовалиште „Деца Србије“ у суботу, 1. јануара ради од 8 до 18 часова, а у недељу 2. јануара неће радити.

Ковид амбуланта и Ковид амбуланта за децу у згради АТД-а, у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара дежура од 7 до 20 часова, док су у понедељак, 3. јануара отворене од 7 до 22 часа.

Ковид лабораторија Крагуј у суботу, 1. јанауара и недељу, 2. јануара неће радити тестирања на Ковид 19, док Институт за јавно здравље не ради прва три дана Нове 2022.

Пункт за масовну имунизацију Антиковид вакцинама у школи Вукашин Макровић у суботу, 1. јануара неће радити, док ће у недељу, 2. јануара и понедељак, 3. јануара радити од 10 до 16 часова. Серолошко тестирање у Здравственој амбуланти број 2 радиће се само у понедељак, 3. јануара од 8 до 12 часова.

И у апотекама ће током предстојећих празничних дана бити организована дежурства. Апотека „Бубањ“ ће за новогодишње празнике радити уобичајено, 24 часа. У суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара дежурна је апотека „1. мај“ која ће бити отворена од 9 до 19 часова. У понедељак, 3. јануара, од 8 до 20 часова радиће апотеке „1. мај“ и „29. новембар“, од 8 до 16 часова биће отворене апотеке „Авала“ и „Лапово“, од 9 до 14 часова „Баточина“, а од 8 до 13 часова апотеке „Станово“, „Топола“, „Кнић“ и „Ђурђевдан“.

Паркирање на отвореним и затвореним паркиралиштима се неће наплаћивати у суботу, 1. јануара, недељу, 2. јануара и понедељак, 3. јануара. Јавна гаража у Улици Кнеза Милоша радиће све време током празника 24 часа дневно и овде ће се наплаћивати паркирање. Депо за чување непрописно паркираних возила радиће без прекида 24 часа.

Аутобуси јавног превоза неће саобраћати у суботу, 1. јануара, док ће у недељу, 2. јануара и понедељак, 3. јануара саобраћати по реду вожње за недељу и државни празник. Возила у приградском превозу путника ће до 21. јануара 2022. године саобраћати по реду вожње за ђачки распуст.

Пијаце неће радити у суботу, 1. јануара, док ће у недељу, 2. јануара и понедељак, 3. јануара радити по уобичајеном радном времену – Шарена пијаца од 8 до 16 часова, пијаца Аеродром од 6 до 20 часова, док ће пијаце Бресница, Бубањ, Ердоглија и Станово бити отворене од 6 до 16 часова.

Сектор чистоће ће радити по устаљеном плану, док ће Служба зоохигијене по позиву грађана склањати псе луталице са улица и јавних површина.

У Крагујевцу се у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара на градским гробљима неће обављати сахрањивање. Дежурство шалтерских служби биће организовано 3. јануара на Варошком и Бозман гробљу од 7 до 14 часова.

Кориснички центар ЈКП Шумадија и пословнице у ТПЦ Раднички и тржници Аеродром 1., 2. и 3. јануара неће радити.

У случају снежних падавина, организовано је дежурство Зимске службе.

Због новогодишњих празника, у суботу, 1. јануара неће радити поште у Крагујевцу. У недељу, 2. јануара и понедељак, 3. јануара дежураће поште у Шопинг центру Биг Фешн Крагујевац од 10 до 20 часова и у Рода центру 2. јануара од 8 до 15 и 3. јануара од 8 до 20 часова.

Током празничних дана, затворени базен Спортског привредног друштва Раднички у суботу, 1. јануара и недељу, 2. јануара неће радити.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *