Дигитализација у здравству у служби пацијената

Дигитализација у здравству може помоћи како пацијентима тако и медицинској струци јер омогућава лакше праћење квалитета, безбедности и ефикасности медицинских услуга.

Од када је Министарство здравља почело са здравственим информационим системому Србији, Дом здравља у Крагујевцу им се прикључио што је донело пуно олакшица у здравственом систему.

 Коришћење Ај-ти технологије у здравству намеће се као реална потреба јер омогућава да се ефикасно користе ограничени ресурси, а при томе одржи висок степен квалитета здравствене услуге.

Електронско заказивање прегледа, електронска здравствена књижица и рецепт само су почеци дигитализације којем се прикључио Дом здравља Крагујевац.

Из Дома здравља Крагујевац наглашавају,  да су они први у Србији који су имплементирали радиолошки информациони систем који је олакшао пацијентима у току ппандемије Ковида 19, јер су снимци пацијената одмах доступни и у Клиничком центру Крагујевац и у АТД-у у коме је смештена ковид амбуланта.

Е управа за грађане у тренутку вакцинације такође је од велике важности.

Лекари истичу, да је неспорно да ће у блиској будућности у Србији бити убрзана дигитализација здравственог система на свим нивоима.

Дигитализација је веома важна и неопходна за ефикасност управљања здравственог система.

Извештава новинар РТК КСенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.