Дигитална трансформација микро, малих и средњих предузећа

Бројне компаније у Србији су на веома ниском степену дигиталне зрелости, а мали број од њих уопште планира улагање у процес дигиталне трансформације.

ГИЗ пројекат за развој приватног сектора у Србији пружио је подршку Центру за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије, који је средином априла понудио бесплатан консултантски програм.

Пандемија Ковида 19 је несумњиво натерала велики број запослених широм света, а и у Србији, да раде од куће.

Корона вирус је убрзала процес дигиталне трансформације у нашој земљи.

Програм Спид 1.0 био је намењен за око 100 микро, малих и средњих предузећа.

Уз помоћ сертификованих консултаната омогућено је предузећима да сагледају своју тренутну позицију на мапи коришћења дигиталних технологија у пословању, а уједно и предлажу решења за унапређење.

Дигитална трансформација пословања за предузеће значи подизање нивоа конкурентности унапређењем пословних процеса, ефикаснију понуду производа и услуга, побољшану комуникацију са клијентима, као и боље планирање финансирања и квалитетније маркетиншке активности.

Центар за дигиталну трансформацију, уз подршку немачке владине организације ГИЗ, развио је бесплатан консултантски програм Спид 2.0, који је, такође, намењен микро, малим и средњим предузећима.

Позив је још увек отворен, а услов је да предузеће има од 5 до 249 запослених и да редовно измирује своје обавезе према држави.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *