Дијабетолошка ординација на точковима стигла у Крагујевац

Крагујевац је први пут посетила Дијабетолошка ординација на точковима као део пројекта у оквиру  кога су грађани имали прилику да бесплатно провере ниво шећера у крви као и да добију савете у вези са дијабетесом.

Акцију је организовала регионална фармацеутска компанија Фарма Мак у сарадњи са Удружењем за борбу против шећерне болести Крагујевац.

Регионални пројекат Дијабетолошка ординација на точковима има за циљ да прошири свест о дијабетесу и значају превенције ове болести.

Овај догађај први пут је организоаван у Босни и Херцеговини након чега је акција настављена и у Србији.

Идеја организатора је да се на овај начин заједно са пацијентима и здравственим радницима удруже у борби против опаке болести.

Крагујевчани су радо прихватили позив да провере своје здравствено стање.

Гађани су без упута и чекања у редовима имали прилику да провере ниво шећера у крви и поразговарају са стручњацима на тему шећерне болести, али и да се обуче за самостално коришћење апарата за мерење гликемије.

Овај пројекат се реализује у 14 градова Србије.

Акцију у Крагујевцу подржало је стручно медицинско особље као и Удружење за борбу против шећерне болести.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *