Ђукић Дејановић: Све спремно за полагање мале матуре


Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да је све спремно за полагање завршног испита за ученике осмог разреда у Србији, истакавши да ће се сутра полагати српски, односно матерњи језик, наредни дан математика, а 20. јуна ће се полагати изабрани предмет.

Она је у изјави за Танјуг рекла да је полагање мале матуре са разлогом одложено за један дан због празника Курбан бајрама, али да то не утиче на безбедност и тајност тестова.

„Предузели смо све да безбедност пре свега деце а и самих тестова и тајност буду на нивоу.

Задаци ће бити као и ових година по тежини – основни, средњи и напредни ниво ће се у оној сразмери у питањима распоредити као што је то било и до сада, тако да ћемо имати прилику да 66.970 ученика осмог разреда приступи испиту“, навела је министарка.

Ђукић Дејановић је рекла да у средњим школама има 72.522 места што омогућава да сви ученици нађу своје место у средњој школи, и додала да ће 2. јуна бити истакнут распоред деце по средњим школама деце.

Министарка је у изјави за Танјуг свим осмацима пожелела много успеха на полагању завршног испита, и да храбро, са много знања и опуштености приђу полагању испита.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *