До сада на превентивним прегледима 325 хиљада грађана

У здравственим установама широм Србије настављена је акција превентивних прегледа Министарства здравља.

Крагујевачки Дом здравља организовао је специјалистичке прегледе на које се јавило преко стотину заинтересованих пацијената.

Грађани поздрављају овакве акције и наглашавају да се вишеструка корист огледа у томе што могу да провере здравље,а да не чекају заказани термин.
До краја године очекује се још једна акција превентивних прегледа.

Дом здравља организовао је за све грађане, и оне без здравстене картице односно здравственог осигурања, и без заказивања термина превентивне прегледе.

Ове недеље обављени су офтамолошки и неуролошки прегледи, мерење шећера у крви и притиска, преглед ЕКГ-а.

Превентивни прегледи радили су се у Специјалистичко-консултативној служби, док је ниво шећера у крви и крвног притиска могао да се измери у Здравственој станици број 4.

Сад већ двогодишње искуство је показало, да превентивни прегледи одговара свима, а посебно радно способној популацији, јер због великог броја обавеза, скупог боловања и чекања на термин могу и без упута и картице одмах код специјалисте. Али далеко већи значај је открити притајене болести.

За акцију превентивних прегледа Министарства здравља влада велико интересовање.

До сада је прегледано више од 325 хиљада грађана Србије. То је и најбоља потврда унапређења јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *