Добра излазност Крагујевчана, без проблема на бирачким местима

Бирачка места отворена су на време у 7 сати ујутру, на територији града, приграда и на сеоском подручју.

Приликом гласања није било неправилности, наводе председници бирачких одбора у насељу Шумарице и у основним школама „Светозар Марковић“ и „Јован Поповић“.

Грађани Крагујевца кажу да очекују бољи животни стандард, већу запосленост и бољу комуналну инфраструктуру.

Приликом изласка на биралишта, сви грађани, као чланови бирачког одбора, имали су заштитну опрему, а приликом уласка у просторију за гласање поштована је препоручена физичка дистанца.

Крагујевчани су на биралишта изашли са важећим документима, а гласање су могли да обаве и грађани који нису имали позивни листић.

Услов је био да су уписани у бирачки списак и да имају потребну важећу документацију.

Чланови бирачких одбора наводе да су бирачка места отворена на време и да су грађани који су излазили на биралишта имали сву потребну документацију.

Гласање је обављено уз важећа правила, комисија је проверавала документа и бирачки списак, параваном су места за гласање била одвојена, а кутије у које су грађани убацивали гласачке листиће са изборним листама на републичком и локалном нивоу биле су постављене на видно место.

Сви чланови изборне комисије имали су потребну заштитну опрему, а гласачи који нису имали заштитну опрему, маску су могли да добију на улазу у просторију у којој се обавља гласање.

Грађани су поштовали све превентивне мере у заштити против коронавируса, а све време на биралиштима одржавана је прописана физичка дистанца од најмање једног метра.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *