Добра посета на Сајму пољопривреде у Крагујевцу

На 17. Шумадијском сајму пољопривреде представља се Удружење одгајивача оваца Србије, које је организовало трибину на тему унапређењу сточарства у нашој земљи.

Мeђу излагачима је и регионална Асоцијација произвођача ракије “Шумадијска ракија”.

Удружење одгајивача оваца Србије основано је са циљем да окупи што више чланова како би се заједничким снагама борили за унапређење производње и бољи статус на тржишту.

У Србији се око 150.000 регистрованих пољопривредних газдинстава бави овчарством и то већина у Шумадијском округу, али недостају специјализоване кланице које имају лиценцу за извоз овчијег и јагњећег меса у земље Европске уније.

Већина овчара је незадовољно тренутном ценом меса.

На Шумадијском сајму пољопривреде учествује и регионална Асоцијација произвођача ракије “Шумадијска ракија”, основана у циљу унапређења квалитета и стандардизације у произиводњи ракије.

Производња домаће квалитетне ракије базирана на воћу узгајаном на шумадијској земљи је део традиције која је опстала до данашњих дана, а коју чувају и негују чланови ове асоцијације.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *