“Добричино праскозорје“ одржано у селу Коњуша

У част песника Добрице Ерића, у селу Коњуша код Кнића одржана је по трећи пут манифестација под називом „Добричино праскозорје“.

Основци из Кнића, Крагујевца и Горњег Милановца су се на изабрани стих из Добричине поезије, надметали у писању песама, компоновању, цртању и рецитовању.

„Добричино праскозорје“ у селу Коњуша, надомак Кнића, већ три године окупља поштоваоце лика и дела једног од највећих српских песника Добрице Ерића.

Овогодишњу манифестацију је својим присуством увеличала Добричина ћерка, Светла Ерић Дамњановић.

Ученица Основне школе“Свети Сава“ у Топоници, Мина Бачаревић је током претходне две године на овој манифестацији победила у компоновању и илустровању, а награда није изостала ни овог пута.

„Добричино праскозорје“ је ове године имало регионални карактер, јер се надметало 20 ученика из Кнића, Крагујевца и Горњег Милановца.

Манифестацију је организовао Центар за културу и библиотека Кнић, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања.

„Добричино праскозорје“ је употпуњено и богатим културно-уметничким програмом, у оквиру кога су наступили уметници и песници из Шумадије и других делова Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.