Добровољним даваоцима крви додељена највиша признања

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, која се ове године обележава под слоганом „Безбедна крв за све“, у Крагујевцу су додељена признања „Широко срце“ вишеструким добровољним даваоцима крви.

Градска организација Црвеног крста Крагујевац, симболично се одужила вишеструким добровољним даваоцима крви.

Неуморни промотери највиших хуманих вредности, волонтери Црвеног крста подсећају да је и најмања количина поклоњене крви пресудна да се спаси живот.

Ове године додељено је 180 плакета. Двадесетдвоје даваоца, крв је поклонило 50 пута, деветоро је крв дало 75 пута, а двоје најхуманијих Крагујевчана је поклонило 100 пута крв.

Остала признања додељена су даваоцима крви који су драгоцену течност дали до десет пута.

Вођени хуманошћу, добровољни даваоци свакодневно својим примером утичу да се омасове акције које реализује Градска организација Црвеног крста у сарадњи са Службом за снабдевање крвљу и крвним продуктима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *