Додељена новчана средства удружењима из области екологије

За финансирање или суфинансирање пројеката удружења или организација у области заштите животне средине на територији града Крагујевца за ову годину, из локалне касе издвојена су четири милиона динара.

Новчана средства у појединачним износима од 50 до близу 600 хиљада динара добили су представници 21 удружења и организација.

Носиоци пројеката који су добили финансијску помоћ од локалне самоуправе за реализацију својих активности у области заштите животне средине бавиће се, између осталог, очувањем природних ресурса, приближавањем природе деци и садњом дрвећа, као и стручним и правним подацима о присутности генетски модификованих организама у храни.

На јавни конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката удружења или организација у области заштите животне средине пристигла су 24 предлога, од којих је комисија изабрала 21.

Ове године значајно су увећана средства.

Током овог јавног позива нарочито се водило рачуна да пројекти обухватају садњу дрвећа, едукације најмлађих и подизање свести старијих о екологији.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *