Додељена признања члановима ОТЈ “Др Елизабет Рос“

На данашњи дан је рођен Анри Динан, оснивач Црвеног крста. На његов рођендан Црвени крст Крагујевац обележио је 35 година постојања Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“, доделом признања волонтерима.

За Светски дан Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца узет је датум када је рођен Анри Динан, оснивач најстарије и највеће хуманитарне организације и један од првих добитника Нобелове награде за мир.

На његов рођендан Црвени крст Крагујевац обележио је 35 година постојања Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“, доделим признања волонтерима.

Чланови Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“ заједно су положили венац на спомен плочу докторки која им је, како кажу, узор у свему што раде.

Иначе, Црвени крст Крагујевац спроводи хуманитарну мисију пуних 145 година, а овогодишњи слоган Недеље Црвеног крста је „Заједно смо незаустављиви“.

Слоган указује на то да је рад Црвеног крста користан за заједницу и да су волонтери и запослени у овој организацији спремни да у сваком тренутку помогну и дају свој допринос.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *