Дом омладине Крагујевац прославио 70 година постојања

Дом омладине Крагујевац прославио је 70 година постојања концертом на коме су наступиле неке од крагујевачких група.

У башти Дома окупили су се љубитељи рок музике који су заједно са музичарима прославили годишњицу ове установе и симболично затворили летњу сезону.

Једна од најстаријих установа културе у Крагујевцу Дом омладине основан је 1949. Године под називом Омладински дом.

На самом почетку, основна делатност установе била је организовање градских манифестације, док је касније као циљ постављен развој и популаризација урбане културе младих.

Најпродуктивније деценије биле су шездесете, седамдесете и осамдесете године, када су се на овом месту окупљали најзначајнији крагујевчани из света савремене уметности.

Ту је стасала група Смак, а данас времешни познати глумци у Дому омладине проводили су слободно време.

Данас, у оквиру Дома омладине постоје драмски студио, школа гитаре, дечији хор и школа цртања.Поред тога и даље се негује традиција организовања концерата, изложби, књижевних вечери и музичких фестивала.

Седамдесет година успешног постојања прослављено је коцертом у башти Дома.

На рођенданском концерту наступили су неки од крагујевачких бендова који су прве пробе и свирке имали баш у Дому пмладине.

Публику су највећим хитовима забављале групе КБО, Освајачи, Исток Иза, Епилог, ЧБС,Пропаганда 117, Попечитељи, Ником ништа и Стоне Слипер.

Крагујевчани свих генерација окупили су се у башти Дома омладине да заједно прославе 70 година постојања једне од најзначајнијих установа културе у Крагујевцу.

Музичари су на крају концерта позвали публику на заједничку прославу 70 година постојања овог култног места, стожера рок анд рола у нашем граду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *