Дом омладине поклања граду концерте

Дом омладине у Крагујевцу је културна установа која имадугу и богату историју. Основан је 1948. године као Омладински дом, са циљем да окупља и подстиче младе људе да се баве различитим видовима уметности и културе.

Био је сведок и учесник многих историјских догађаја и промена у друштву, као што су омладинске радне акције, Дан младости, ратови и санкције, демократске промене, европске интеграције и глобализација.

Кроз своје програме је пратио и стварао трендове у урбаној култури младих, нудећи им простор за изражавање, учење и забаву.

Дом омладине је такође био место сусрета и сарадње са другим културним институцијама, организацијама и уметницима из земље и иностранства.

Данас је Дом омладине поливалентни културни центар који обухвата разне области уметности, као што су музика, позориште, филм, ликовна уметност, књижевност и мултимедија.

У саставу установе раде школе за младе таленте, као и радионице за децу и одрасле.

Дом омладине је такође организатор или партнер у многим значајним манифестацијама које привлаче велики број посетилаца и медија.

Ове године Дом омладине прославља 75 година постојања, показујући своју виталност и значај за културни живот града и региона.

У то име Дом омладине поклања граду концерте:

8. септембра u 21 час наступиће група Освајачи а следеће вечери у исто време група Партибрејкерс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *