Дом здравља Крагујевац добија нову опрему

У оквиру суфинансирања мера популационе политике и подршке породицама и деци, Министарство за бригу о породици и демографију доделило је граду Крагујевцу средства у износу од око 14,5 милиона динара.

Новац ће бити уложен у замену столарије у вртића „Шврћа“ и набавку медицинске опреме за Дом здравља.

Град Крагујевац се нашао међу 52 јединице локалне самоуправе за које је држава обезбедила око 400 милиона динара намењених за суфинансирање мера популационе политике и подршке породицама и деци.

Захваљујући подршци родитељству кроз пронаталитетне мере, међу којима су финансирање вантелесне оплодње и суфинансирање боравка деце у вртићима, град Крагујевац је препознат као пример добре праксе, што је био један од услова за добијање новца.

Део новца биће уложен у набавку опреме за крагујевачки Дом здравља – два колпоскопа, ултразвучни и ЦТГ апарат и три микроскопа.

У циљу очувања репродуктивног здравља младих биће организоване и едукативне радионице.

Све пројектне активности, како је најављено, биће реализоване до краја године у циљу побољшања демографске слике и бриге о породици.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *