Дом здравља Крагујевац позива суграђане да обаве превентивне прегледе

У сеоској амбуланти у Горњим Јарушицама данас је почела акција „Дани отворених врата“, коју за мештане организује крагујевачки Дом здравља.

Бесплатни превентивни прегледи, у сарадњи са Саветом грађана Месне заједнице, за житеље Горњих Јарушица организују се и сутра од 10 до 18 часова.

Здравствена амбуланта у Горњим Јарушицама ради два пута недељно – уторком и петком, једном месечно организује вађење крви за заинтересоване  и у овом селу има око 500 здравствених картона.

Поред превентивних прегледа лекара опште медицине, мештани Горњих Јарушица могли су да обаве и ултразвучни преглед стомака, интернистички преглед и први пут преглед лекара специјалисте за ухо, грло и нос који је детектовао све сумње на поремећај слуха и пацијенте ако је то било потребно упућивао на даљу дијагностику.

У циљу превенције кардиоваскуларних болести, односно атеросклерозе крвних судова, јуче су рађене лабораторијске анализе.

Грађани све прегледе могу да обаве без заказивања и без картице здравственог осигурања.

Наредне недеље Дом здравља се прикључује акцији „Селу у походе“ коју организује Црвени крст у Крагујевцу.

Дом здравља Крагујевац позива суграђане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље, уз напомену да ова здравствена установа оваквим акцијама, самостално или у сарадњи са другим установама и институцијама, попут Института за јавно здравље и Црвеног крста помаже у промоцији, очувању и унапређењу здравља и имплементацији здравих навика у широј популацији.  

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *