Домаћинствима у Шумарицама подељено 1100 канти за сакупљање амбалажног отпада

Домаћинствима у насељу Шумарице Јавно комунално предузеће ”Шумадија Крагујевац” поделило је 1100 канти за сакупљање амбалажног отпада, у вредности од око 2,5 милиона динара.

 

Са организованим сакупљањем амбалажног отпада ово градско комунално предузеће започеће 17. јуна, а ова технологија прикупљања и селектовања отпада до сада је показала одличне резултате, јер се знатно смањује оптерећење депонија.

Са организованим сакупљањем амбалажног отпада започеће се 17. јуна, а у плаве канте одлагаће се новине, картонске кутије, пластичне флаше, чаше , тетра-пак амбалажа, стаклене флаше, тегле, металне конзерве.

Пражњење канти вршиће се два пута месечно, у истом термину кад и пражњење зелених канти за комунални отпад.

Намера Јавног комуналног предузећа ”Шумадија Крагујевац” је да укључи сва индивидуална домаћинства у овај систем прикупљања, селектовања и одношења отпада на територији града.

Акција бесплатне поделе канти суграђанима који живе у насељима са индивидуалном изградњом покренута је са циљем да се побољша организација одношења смећа, али и да се реши проблем у уским улицама где није могуће поставити контејнере.

Циљ ове акције је да се укаже на значај стицања навике да се отпад одваја и улогу рециклаже, јер доприносе одржању обновљивих извора енергије, а уједно се штеде и ресурси.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *