Донације Клиничком центру Крагујевац

Фондација принцезе Катарине Карађорђевић, која већ 25 година помаже рад крагујевачког Клиничког центра, уручила је нови поклон Oдељењу неурологије.

Реч је о донацији у вредности од 123 хиљаде евра, у опреми, апаратима и материјалу, коју је принцеза Катарина после шестомесечних преговора обезбедила као дар хуманитарне организације Проџект кјур (Project C.U.R.E.) из Денвера.

Приликом примопредаје донације, принцеза Катарина Карађорђевић обишла је пацијенте овог одељења, разговарала са особљем неурологије и поручила директору Клиничког центра да ће из српске дијаспоре обезбедити наредну донацију и да се Фондацији упути списак неопходних лекова или опреме.

Принцеза Катарина Карађорђевић преко своје Фондације,али и заједно са супругом престолонаследником Александром Другим, неуморно деценијама обезбеђује за српски народ хуманитарну помоћ.

Само прошлог месеца обезбедили су донације у вредности 500 милиона евра за Србију.

Донација која је пристигла у Клинички центар на Одељење неурологије обезбеђена је преко велике Фондације доктора Дагласа Џексона која донира медицинску помоћ за 170 земаља света и има 30 хиљада волонтера.

Принцеза Катарина каже да је шест месеци покушавала да ступи у контакт са доктором Џексоном, како би обезбедила помоћ за Крагујевац и Краљево.

Неурологији су донирани најсавременији медицински апарати, средства и материјал намењен побољшању услова рада крагујевачког Клиничког центра.

10 кревета са комплетном опремом за неурологију за јединицу интезивне неге, двоје транспортних колица, хируршки микроскоп, отоскоп, ларингоскоп, два портабл монитора, прегледни столови, апарат за грудну дренажу, санитетски материјал.

Фондација принцезе Катарине организатор је Конференције српске медицинске дијаспоре на којој се окупља више стотина страних угледних лекара и медицинских сестара и где добијају одличну обуку и размену искустава.

Овом приликом, за наредне конференције које ће бити одржане у априлу и јуну наредне године у Београду упућен је позив свим лекарима и медицинским сестрама да учествују на овом стручном скупу.

Нову донацију за Србију обезбедиће принчевски пар од донатора из Калифорније са којима их је повезао Стив Вознијак, један од партнера компаније Епл.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *